U nedjelju,  23. listopada 2016.godine održano je predstavljanje turističke ponude Blata u palači Sponza u sklopu programa Good Food Festivala pod nazivom „Legenda o lumbliji“ i popratnog programa.

Treću godinu za redom Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira Good Food Festival, gastro festival međunarodnog karaktera za ljubitelje dobre hrane i pića, uz tridesetak gastronomskih događanja objedinjenih od 20. do 23. listopada.

Poseban dio festivala posvećen je gastrokulturi u okviru kojeg se prikazuje prigodan kinoprogram, predstavljaju kuharice, održavaju prigodne „Eat&Walk“ gastro ture, posjećuju muzeji i izložbe, pričaju priče o hrani.

Ove godine u prekrasnom atriju Palače Sponza, na poziv organizatora, predstavili smo našu destinaciju s pričom o autohtonom kolaču lumbliji uz tradicionalni ples Kumpanjiju i klapsku pjesmu klape Kumpanji.

Tom prigodom prezentirala se i nagrađivana kuharica „Croacia-Cozinha e Memoria Dalmata“ potomkinje blatskih iseljenika Katie Gavranich Camargo. Dubrovčani i svi njihovi gosti imali su prigodu upoznati još jedan gastronomski raritet naše regije, kao i djelić folklora i naslijeđa Blata i otoka Korčule.

Program je započeo u  10:30 sati nastupom Viteškog udruženja Kumpanjije ispred crkve sv. Vlaha, te se nastavio u 11:00 sati službenim programom turističke i gastro prezentacije i kušanja lumblije u atriju palače Sponza, uz nastup klape Kumpanji.

TZO Blato i ovom prilikom zahvaljuje Blatu 1902 d.d., etno kući Barilo, konobi Zlinje, OPG Sanja Protić i Vinariji Bačić koji su svojim proizvodima obogatili i podržali našu prezentaciju.


 →  FACEBOOK GALLERY  ←  Foto: Dubravko Lenert/TZG Dubrovnik