U sklopu stručnog dijela programa 23. međunarodnog sajma GAST, koji se održavao u splitskoj Spaladium areni od 28. 02. do 03. 03. 2018. godine, u četvrtak, 1.ožujka održala se gastro radionica - prezentacija i degustacija tradicionalnog kolača blatske lumblije.

Sajam GAST 2018 obuhvaća i niz specijaliziranih sajmova, kao što su: 23. Međunarodni sajam prehrane, 23. Međunarodni sajam pića, 23. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 23. Međunarodni sajam vina – Dionizijana, 13. Sajam za turizam – Saturn te 3. Međunarodni sajam sladoleda i slastica, a ove godine okupio je 704 izlagača iz šest zemalja (Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije).

Inače, riječ je o manifestaciji koja je već godinama vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji koji okuplja ono najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva, te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma, a gastro radionica izrade blatske lumblije na sajmu Gast organizirana je u suradnji s Konobom Zlinje Blato i Turističkom zajednicom općine Blato.

Također, u redovnom izlagačkom dijelu programa za vrijeme trajanja sajma svoje proizvode na štandu Udruženja obrtnika Korčula – Lastovo i Grada Korčule izlagali su i predstavili OPG Sanja Protić te Vinarija Dine, Škatula i Cukarin.

Foto: Sajam Gast Split /TZO BLATO