Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja u Blatu je započeo prigodni program s krovnom temom zadanom od ICOM-a „Muzeji kao središta kulture:budućnost tradicije”.

Program koji se u Blatu odvija od 18. svibnja i trajat će do 23. svibnja u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi, Turističke zajednice Općine Blato i Etnografske zbirke Barilo započeo je 18. svibnja u subotu planinarsko turističkom turom Blato – Divina glava – Blato. Ovogodišnja staza duga je 8 kilometara, a njezina posebnost je impresivan pogled na JZ rivijeru otoka Korčule.

Planinarsko turističke ture se već petu godinu održavaju u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Blatu u suradnji s HPD Spivnik, a i ove godine istoj su se pridružili i članovi HPD Mareta Vela Luka.

Program se nastavlja u utorak, 21. svibnja u etno zbirci Barilo na Danima otvorenih vrata etno zbirke Barilo, programu povodom pet godina obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Blatu i promicanja baštinskih sadržaja destinacije u kulturno turističkoj priči destinacije i prezentaciji aktivnosti i izložbenoj prezentaciji proizvoda učeničkih zadruga OŠ Blato Konoba.