U nastavku programa Obilježavanja međunarodnog dana muzeja u Blatu u etno kući Barilo 21. svibnja održao se program u kojem su svi posjetitelji mogli u popodnevnim satima posjetiti i razgledati zbirku nakon čega je upriličen program u kojem su organizatori Blatski fižuli ustanova u kulturi, Turistička zajednica općine Blato i etnografska zbirka Barilo prezentirali proteklih pet godina održavanja manifestacija i promicanje baštinskih sadržaja destinacije u kulturno turističkoj priči destinacije.

Nakon prezentiranja programa kao gosti predavači prisustvovali su učenici članovi učeničke zadruge Osnovne škole Konoba sa svojom mentoricom Dijanom Ančić. Prezentirali su svoje aktivnosti i imali su izložbenu prezentaciju proizvoda. Istovremeno je i najavljena Smotra učeničkih zadruga Dubrovačko neretvanske županije.

Pri samom kraju programa organizatori su svim sudionicima događanja u proteklih pet godina uručili zahvalnice i prigodne poklone kao znak zahvalnosti za dosadašnju potporu u realizaciji programa. Po završetku službenog dijela programa druženje je nastavljeno uz tradicionalne blatske slastice, blatsku lumbliju, likere i vina Vinarije Bačić.