U ponedjeljak, 10.travnja s početkom u 18:30 održana je edukativna radionica za obiteljski smještaj u organizaciji Turističke zajednice općine Blato s ciljem nastavka projekta educiranja svih dionika uključenih u turističku ponudu te unaprjeđenja usluge i podizanja kvalitete iste.

Nakon prošlogodišnjeg ciklusa edukacija - radionica njemačkog u turizmu i radionica izrade tradicionalnih sapuna - TZO Blato nastavila je s besplatnim ciklusom edukacija za male iznajmljivače.

Obiteljski smještaj na području općine Blato neprestano raste, pa je u kapacitetima obiteljskog smještaja za prošlu godinu zabilježen porast od 12 % u ukupnom broju dolazaka odnosno 10% u ukupnom broju noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Treću godinu za redom besplatan ciklus edukacija za male iznajmljivače i suradnja sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo donijela je sljedeće teme:

- Novi trendovi u prezentaciji obiteljskog smještaja
- Prodaja smještaja na booking.com
- Prodaja smještaja na airbnb.com
- Novosti u administraciji obiteljskog smještaja

Također, prisutnima je i kratko prezentiran novi stručni časopis za domaćine u obiteljskom smještaju, Apartman plus koji je u ograničenom broju primjeraka i podijeljen polaznicima.

Sudjelovanje na edukaciji bilo je besplatno, a predavač je bila Anamarija Cicarelli, direktorica Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo.

Održana edukacija bila je namijenjena svim malim iznajmljivačima, odnosno svima onima koji to tek žele postati.