U sklopu službenog dijela programa Susreta dječjih vrtića Marija Petković u Blatu roditelji i djeca iz Osijeka, Splita i Zagreba, zajedno sa svojim domaćinima i Turističkom zajednicom općine Blato imali su priliku ovu subotu degustirati tradicionalni kolač blatsku lumbliju, poslušati zanimljive detalje o našoj destinaciji i upoznati se s bogatom ponudom i tradicijom Blata 1902 d.d., dok su u nedjelju imali organizirani posjet etno zbirci Barilo.

U povodu obilježavanja četrnaest godina od proglašenja blaženom Marije Propetog Isusa Petković i četrnaest godina od pastoralnog pohoda bl. Ivana Pavla II. Hrvatskoj (Dubrovnik) od 2.-4. lipnja 2017. održan je tradicionalni susret Dječjih vrtića Marije Petković u Blatu.

Program je započeo u subotu 3. lipnja predavanjem za roditelje u dvorani samostana u 9 sati. Predavač na temu "Odgajati za vrednote" bio je don Marinko Šljivić. Nakon toga uslijedilo je u dvorištu samostana euharistijsko slavlje. U 11:15 uslijedio je prigodan kulturno zabavni program. Nakon prigodnih pozdravnih riječi polaznici dječjih vrtića "Marija Petković" iz Blata, Splita, Zagreba i Osijeka izveli su brojne recitacije, pjesme i plesne točke.

Foto: TZ Blato/Blato 1902 d.d.