Dragi naši pratitelji,
Povodom manifestacije Noć muzeja, a u nemogućnosti da se družimo kroz naše tradicionalne programe, pripremili smo za vas jedan mali nagradni kviz kako bi zajedno obilježili Noć muzeja u Blatu i ove godine.

Vaš zadatak je odgovoriti točno na oba postavljena pitanja i slijediti naše upute.

1. Kako se u blatskom govoru naziva „velika mreža pletena od tanjeg jutenog konopca“ koja se nalazi pored vrata na fotografiji Etno zbirka Barilo, a koja je i razlog zašto je naš jedinstveni drvored lipa Zlinje danas onoliko „širok“?

2. Koje godine su preneseni zemni ostaci Blažene Marije Propetog Isusa Petković iz Rima u rodno Blato?

Pravila sudjelovanja:
1. Napišite točan odgovor na oba pitanja u komentaru ispod posta. Nagradna igra traje do ponedjeljka, 1.veljače do 12:00 sati, a nakon toga pristigli odgovori/komentari više neće biti uključeni u nagradnu igru.
2. U ponedjeljak u 13:00 sati proglasit ćemo sretnog dobitnika ili dobitnicu nasumičnim odabirom objavljenog komentara, a koje očekuje slatki i vrijedni poklon paket s tradicionalnim okusima i mirisima Blata zajedno sa još jednim vrijednim poklon paketom koji sadržava knjige o životnom putu naše Blaženice i prigodne suvenire.
3. Natjecanje vrijedi samo za područje RH.
4. Sretnog dobitnika/dobitnicu ćemo kontaktirati nakon završetka nagradne igre i dogovoriti primopredaju poklona ili slanje putem pošte.
5. I naravno, započnite pratiti Visit Blato Korčula, Blatski fižuli ustanova u kulturi i Galerija Nataša Cetinić ako to do sada niste napravili.

Možete se natjecati putem obje stranice Visit Blato Korčula i Blatski fižuli ustanova u kulturi jer se na svakoj stranici krije posebno pitanje, ali i zanimljive, drugačije i vrijedne nagrade.

Naime, posljednjeg petka u mjesecu siječnju diljem Hrvatske obilježava se Noć muzeja, manifestacija kojoj je jedan od osnovnih ciljeva provođenje aktivnosti na percepciji muzeja kao baštinskih ustanova, ustanova identiteta i muzeja.

Kroz dosadašnje aktivnosti provedene u našoj destinaciji, željeli smo inicirati novi doživljaj kulturnih elemenata naše destinacije, kao i potaknuti najmlađe da od rane dobi njeguju ljubav prema baštini i kulturno-turističkom nasljeđu svog kraja, ali i one malo starije da podijele s nama svoje baštinske priče kako bi ostalo trajno i vrijedno nasljedstvo za buduće generacije.

Nadamo se da ćemo se već uskoro imati ponovno prilike družiti na posebno osmišljenim kulturno-tematskim programima i posjetiti prostore Kulturnog centra Blato, etno zbirke Barilo te svetišta i muzeja blažene Marije Propetog Isusa Petković.

Sretno!