Blato je gradić u središtu otoka Korčule. Svojim posjetiteljima nudi mnoštvo sadržaja i usluga u samom mjestu i smještaj u brojnim apartmanima u okolnim uvalama koje se protežu u dužini od 40 km. Bogate povijesne baštine, Blato je zadržalo šarm prošlih vremena, a zanimljivo je i puno događanja i van sezone. Dođite i otkrijte sve što vam ovo mjesto i ljubazni domaćini mogu ponuditi.

Start: gradski park / sjenica

Ovim dijelom rute sudionici prolaze kroz samu povijesnu jezgru Blata: drvored Zlinje (kilometarski drvored lipa - drugi najduži u Europi) te blatsku plokatu s predivnom ložom...

Ciklo2016 Blato7 Blato3

Blato 1902

Ovo je svima poznata vinarija i uljara, a naša kontrolna točka bila je uljara, u sklopu koje se može degustirati i kupiti ulje, vino, rakije, prirodne sapune i druge proizvode, ali i naučiti kako se proizvode sapuni od maslinovog ulja i razni melemi.

http://www.blato1902.hr/

blato1902 1 blato1902 2  blato1902 3  blato1902 4 blato1902 5

OPG Bačić

Vinarija obitelji Bačić nalazi se u Prigradici (nekad je to bila izvozna luka za cijenjeno blatsko vino i maslinovo ulje, danas je predivno turističko mjesto koje je očuvalo autentičan ugođaj lučice). Vinarija, koju vode Zlatko Bačić i njegovi sinovi, Petar i Josip, diči se gostoprimstvom, ljubaznošću, stručnošću, naravno i kvalitetom vina, a doživljaj boravka kod njih upotpunjuje i zaokružuje pogled koji se pruža s terase.

http://korcula-cluka.com

bacic 1  bacic 2  bacic 3 bacic 4 bacic 5

Galerija Volat

Galerija - suvenirnica Volat prodaje unikatne suvenire koje, uglavnom, izrađuju lokalni OPG-ovi, umjetnici i udruge (vjerske, umirovljeničke, ljudi s posebnim potrebama...) - što daje tim ljudima mogućnost da rade i da se izražavaju kroz svoj rad. Dolaskom u galeriju Volat zasigurno ćete ponešto i naučiti, a kupnja unikatnih suvenira uvije je dobra odluka. Vjerujte, prodavačica  za svaki predmet točno znatko ga je izradio...

https://www.facebook.com/Galerija-Volat-758170454274670

galerijavolat 1 galerijavolat 2 galerijavolat 3 galerijavolat 5 galerijavolat 4

Cilj: Konoba Zlinje

Ova konoba bogate tradicije i ugodnog ambijenta bila je mjesto na kojem je, uz ukusnu večeru i prepričavanje doživljaja, završio prvi dan bicikliranja po Korčuli.

zlinje2 zlonje1

OPŠIRNIJE - Ciklo G.E.T. Tour Korčula 2016