U navedenom periodu organizira se Camino Korčula vikend kao svojevrsno otvaranje Camino Korčula rute:

1. dan petak, 01.prosinca 2023.

Korčula – Lumbarda – Žrnovo – cca 19 km

2. dan subota, 02.prosinca 2023.

Žrnovo (Marmontov put i crkva sv. Jakova) – Pupnat (modificirana dionica) – Čara – 22 km

3. dan nedjelja, 03. prosinca 2023.

Smokvica - Blato – Vela Luka (modificirana dionica) – cca 20 km

Camino Korčula- informacije o projektu

Turističke zajednice otoka Korčule temeljem Sporazuma o projektnom udruživanju provode projekt „Camino Korčula“ koji je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice.

Cilj projekta je daljnji razvoj aktivnog i održivog turizma koji će doprinijeti produljenju turističke sezone te ravnomjernom razvoju turizma na području otoka Korčule. Nastavak je to na projekte aktivnog, gastro i kulturnog turizma koji će ovim projektom biti dodatno valorizirani. Planirano je da se projekt Camino Korčula nadalje razvija kako u smjeru aktivnog i gastro turizma tako i u smjeru kulturnog i vjerskog turizma.

Trenutno postavljena ruta obuhvaća cijeli otok ukupne dužine oko 160 km. Planirano je tijekom sljedeće godine dodavati i alternativne dionice ukoliko bude potrebno modificirati postojeće.

Ruta

Iako je Korčula određena kao početna točka ove rute, moguće je hodanje započeti bilo gdje na otoku jer je ruta kružna. Također, specifičnost ove vrste projekta jest i potreba za smještajnim kapacitetima van sezone i bilo gdje na ruti. Naime, prilikom postavljanja rute turističke zajednice odlučile su se za opciju slobodnog odabira dnevnih dionica. Ovaj model omogućava korisnicima rute da sami odrede dužinu dionice za svaki dan, a ovisno o fizičkoj spremi, interesima i naravno dostupnom smještaju.

Dodatne informacije:
https://caminocroatia.com/hr/