U subotu, 02. prosinca 2023.godine sa početkom u 09:30 sati u Gradskom parku u Blatu odvija se program pod nazivom „Božićni sajam u Blatu – Okusi i mirisi zavičaja“ na kojem tradicionalno izlažu razne udruge, društva, vinarije, OPG-ovi i ostali izlagači u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato.

U prekrasnom okruženju parka mnogobrojne rukotvorine, umjetnička djela, brojne tradicijske, blagdanske i ručno rađene proizvode, ali i tradicionalna jela te autohtone i moderne slastice preko nagrađivanih sireva, pomno složenih zagriza inspiriranih ribljim delicijama, uz nezamjenjive moderne i domaće slastice iz Blata, Korčule i Lumbarde s posebnim naglaskom na Lumbliju u realizaciji naših registriranih proizvođača koja je sveprisutna i neizostavan slatki poklon i u ovo predblagdansko vrijeme, sve to izložiti će mnogobrojni izlagači iz Blata i otoka Korčule.

Raduje nas što ćemo ovom prilikom svi posjetitelji moći vidjeti i nedavno izabrani Autentični blatski suvenir „Tancarica i Kumpanjol“ kod ovlaštenog proizvođača Dainesi Studio.

Osim izlagača, planirana je i božićna točka Udruge blatskih mažoretkinja, ali i glazba uživo uz Art Acoustic Bend  kako bi dobro raspoloženje potrajalo što duže.

Izlagači:

Akademski umjetnici Frane Franulović i Nataša Napast

Blue Fish, Brna

Dainesi Studio

Dječji Vrtić Blato

Dječji vrtić Marija Petković, Blato

Dom "Majka Marija Petković" Blato

Dom za odrasle osobe Blato

Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet - ogranak Blato

OPG Mirjana i Danko Mirošević

OPG Nadilo, Žrnovo

OPG Protić Sanja

Pekarnica Sardelić

Škatula Lumbarda

Radionica Biseri Očeva Milosrđa

Učenička zadruga "Konoba" Osnovna Škola Blato

Učenička zadruga "Iz bajula" Srednja škola Blato

Udruga Atento

Udruga mažoretkinja Blato

Udruga Vincenca

Viteško udruženje Kumpanjija - Blato

Zajednica žena Katarina Zrinski - Blato

Dobro nam došli!

Napomena:

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, Sajam će se održati u atriju Doma kulture u Blatu