Blato je gradić u središtu otoka Korčule. Svojim posjetiteljima nudi mnoštvo sadržaja i usluga u samom mjestu i smještaj u brojnim apartmanima u okolnim uvalama koje se sa sjeverne i južne strane otoka protežu u dužini od 40 km.

U Blatu ćete naći sve potrebne sadržaje: od supermarketa, sportskih terena, opremljenog Doma zdravlja, brojnih specijaliziranih prodavaonica do restorana, pošte i bankomata.

Zanima li vas povijesna baština Blato će vas oduševiti jer je zadržalo šarm prošlih vremena. Svakako posjetite blatsku župnu crkvu, prošećite trgom ispred nje, zavirite u blatsku ložu  i prepustite se pričama iz prošlosti skrivenim u  etno kući Barilo. Vjernici neće zaobići ni Svetište blažene Marije Petković.
Smještaj ćete pronaći u okolnim uvalama, sjeverno i južno od Blata. U onima većima čekaju vas restorani, trgovine i sportski tereni, dok manje nude potpun mir i kristalno čisto more za savršen odmor.
Sa svojih 3600 stanovnika Blato je zanimljivo i puno događanja i van sezone. Dođite i otkrijte sve što vam ovo mjesto i ljubazni domaćini mogu ponuditi.

A kad ste u Blatu primjetite i jednu neobičnost: ulice nemaju imena nego brojeve!