ŽivotopisŽivotopisMarija Propetog Petković krenula je iz bogate obitelji i malog Blata u siromašno redovništvo i veliki svijet. Njezina Družba Kćeri Milosrđa danas djeluje na tri kontinenta šireći njene ideje poniznosti i milosrđa.

ŽivotopisBlažena Marija Petković,Životopis rodila se u Blatu, na otoku Korčuli. Bila je šesto od osmero djece u obitelji Antuna i Marije Petković-Kovača. Obitelj je bila bogata, ali ona je odmalena odlučila

štititi i pomagati siromahe. 

Osnivanje i širenje redovničke zajednice 1919. započinje zajednički život s pet djevojaka u ŽivotopisŽivotopisnapuštenom samostanu u Blatu. Želeći pomagati siromasima i potrebnima postavlja temelje svoje buduće redovničke zajednice Kćeri Milosrđa sv. Franje (jedine redovničke zajednice osnovane u Hrvatskoj).
1920. na poticaj dubrovačkog biskupa utemeljuje Družbu Kćeri Milosrđa, a na redovničkom oblačenju dobiva ime Marija Propetog Isusa.
Prvi samostan osnovan je u Blatu, a drugi u Subotici u Srbiji. Godine 1936. prva grupa sestara uputila se u Južnu Ameriku, a 1940. s drugom grupom je pošla i Marija i započela svoj rad u Argentini. ZbogŽivotopisŽivotopis rata u Europi provela je u Južnoj Americi dvanaest godina te ondje osnovala brojne redovničke zajednice i samostane.
1952. blažena Marija vraća se u Europu i prenosi u Rim vrhovnu upravu reda i generalnu kuću.
1966. umire na glasu svetosti u Rimu gdje je i pokopana na rimskom groblju Campo Vearano. Do same smrti nije se umarala poticati svoje sestre neka ponašanjem i žrtvom pokazuju kako se i u njima utjelovila Božja ljubav, dobrota i milosrđe.
 
Beatifikacija
U Rimskom vikarijatu, 1986, pokrenut je postupak za njezino proglašenje blaženom. Dana 26. kolovoza 1988. dogodilo se čudo njenim zagovorom. Podmornica peruanske vojne mornarice "Pacoca" doživjela je nesreću i mornari su bili u životnoj opasnosti. Roger Cottrina, 42-godišnji poručnikŽivotopis ispričao je kako se u tim teškim trenucima obratio službenici Božjoj Mariji Petković, o kojoj su mu govorile sestre Kćeri Milosrđa,Životopis tijekom njegova boravka u mornaričkoj bolnici, gdje je čitao i njezin životopis te je uvjeren da je ona posredovala u spašavanju njega i većeg djela mornara na podmornici.
1998. zemni ostaci Marije Propetog Petković prenose se iz Rima u rodno Blato. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 6. lipnja 2003. u Dubrovniku, prilikom III pastoralnog posjeta Hrvatskoj, i time je postala prva hrvatska blaženica.
Redovnička zajednica u današnje vrijeme
Redovnička zajednica Kćeri Milosrđa sv. Franje danas ima 429 časnih sestara, koje djeluju u državama Europe (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Njemačka, Italija, Rumunjska) i Južne Amerike (Argentina, Paragvaj, Čile i Peru) te u Kanadi.