U srijedu, 17.srpnja, u uvali Karbuni održana je prva zabavno-glazbena večer u organizaciji Turističke zajednice općine Blato u okviru kulturno-zabavnog programa 27.blatskog ljeta .

Glazbeni dio večeri protekao je uz predivne zvuke dalmatinske pjesme klape Kumpanji dok su u zabavnom dijelu nastupile članice Udruge blatskih mažoretkinja koje su predstavile neke od svojih brojnih plesnih koreografija nagrađivanih na međunarodnim plesnim natjecanjima.

Isto tako, zabavno-glazbene večeri u uvalama od ove godine imaju i prepoznatljivu eno-gastro komponentu uz prezentaciju i degustaciju tradicionalnih proizvoda lokalnih proizvođača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s naglaskom na lokalne eno i gastro proizvode po kojima je naša destinacija prepoznata. Nadalje, kako bi dodatno podržali naše proizvođače, osmišljena je i lutrija za posjetitelje s bogatim paketima tradicionalnih okusa i mirisa Blata koje su na kraju programa ponijela tri sretna dobitnika.

Zabavno-glazbenu večer uljepšale su i članice Viteškog udruženja Kumpanjija Blato odjevene u tradicionalnu nošnju blatskog kotilijuna, a naši izlagači bili su redom: Blato 1902, Liga protiv raka Korčula-Lastovo-Pelješac-Mljet ogranak Blato, OPG Sanja Protić, Vinarija Bačić i Vinarija Dine.

Program je otvorila i vodila Maja Šeparović, direktorica Turističke zajednice općine Blato.

Foto: Franko Bačić