U Gradskom parku u Blatu, u subotu 4. prosinca, sa početkom u deset sati održao se program „Barbarice varu vari, u lončiću devet stvari” - Božićni sajam u Blatu u organizaciji Turističke zajednice općine Blato i Blatskih fižula ustanove u kulturi.

Božićni sajam u Blatu organizira se već tradicionalno početkom prosinca, a kako se ove godine planirani datum Božićnog sajma poklopio upravo...

Božićni sajam u Blatu organizira se već tradicionalno početkom prosinca, a kako se ove godine planirani datum Božićnog sajma poklopio upravo s danom svete Barbare, organizatori su spojili koncept sajma i poznatu uzrečicu u Dalmaciji u početak jedne gastro priče za koju se nadaju da će biti uspješna i u tom obliku zaživjeti u budućnosti.

U prekrasnom okruženju parka u Blatu mnogobrojne rukotvorine, domaće proizvode i umjetnička djela izložilo je osamnaest izlagača sa područja naše Općine, i sve to uz dobru glazbu. Uz sudjelovanje izlagača i glazbene pratnje, zabavni dio programa bio je obilježen i nastupom Udruge blatskih mažoretkinja koje su tako zasigurno dodatno donijele dašak blagdanskog raspoloženja. Svi posjetitelji imali su priliku razgledati i kupiti proizvode izlagača, ali i „marendati” varu sa svih devet stvari u lončiću na „kućici” u parku.

Izlagači:

Dječji vrtić Blato
Dječji vrtić Marija Petković Blato
Dom "Majka Marija Petković" Blato
Dom za odrasle osobe Blato
Izložba na otvorenom – Ana Kunjašić
Konoba Zlinje Blato
Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet ogranak Blato
Moja Nadalina jdoo
Opg Cetinić
OPG Mirjana i Danko Mirošević
OPG Protić Sanja
Učenička udruga "Ekologija" OŠ Blato
Učenička zadruga "Konoba" OŠ Blato
Učenička zadruga "Iz bajula" Srednja škola Blato
Udruga mažoretkinja Blato
Udruga Vincenca
Vinarija Bačić
Viteško udruženje Kumpanjija - Blato
Zajednica žena Katarina Zrinski Blato

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima u nadi da će u skoro vrijeme biti prilike za novo druženje.