Blagdan će se bl. Marije Propetoga svečano proslaviti u njezinu rodnom mjestu Blatu na Korčuli 9. srpnja 2022. godine, a vjernički puk i sestre Družbe Kćeri Milosrđa za to se pripremaju devetnicom od 30. lipnja do 8. srpnja 2022. Pobožnost u svetištu počinje u 19.30, a euharistijsko slavlje u 20.00 sati koje predslave ove godine: don Ivo Markić, mladomisnik; don Mario Karatović, župnik Vela Luke; don Ivan Matijević, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije; vlč. Robert Jugović, župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji; don Josip Mudri, župnik župe sv. Mihovila – Viganj; don Robert Karačić, župnik župa Pupnat, Žrnovo i Račišće te don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih - Blato.

Dan bolesnika slavimo u nedjelju, 3. srpnja euharistijskim slavljem u 10.30 sati u svetištu, s podjelom sakramenta bolesničkoga pomazanja, a pobožnost je u 10.00 sati.

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja od blaženičina svetišta do njezine rodne kuće bit će procesija s polaganjem vijenca, a zatim slijedi pjevana Večernja i euharistijsko slavlje u svetištu koje će predvoditi župnik don Željko Kovačević.

Na blagdan će u blaženičinu svetištu euharistijsko slavlje u 8.00 sati predslaviti don Željko Kovačević, a euharistijsko slavlje u 10.30 sati don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole, Čilipi, uz sudjelovanje djelatnika Caritas dubrovačke biskupije koji će i ove godine hodočasti svojoj zaštitnici.

Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata izvest će »Blatski tanac« i vitešku igru »Kumpanjiju« u čast bl. Marije Propetoga, nakon čega slijedi procesija s blaženičinim moćima i euharistijsko slavlje na plokati koje predslavi mons. Milan Stipić, križevački vladika.

preklopnik devetnica 2022 2

preklopnik devetnica 2022 1