U organizaciji Viteškog udruženja Kumpanjija Blato, Turističke zajednice općine Blato i Blatskih fižula ustanove u kulturi 13. srpnja održana je Međunarodna večer folklora u Blatu.

U sklopu večeri uz domaćine koji su izveli Splet pokladnih plesova (tango, valcer, mazurka i četiri pasa ), nastupila je klapa Manina ( voditeljica prof. Dalija Gavranić) i članice i članovi Društva Naša djeca Blato koji su izveli starinski blatski ples „kotiljun” uz glazbenu pratnju harmonike koju je svirao Željko Vitasović. Uz njih u sklopu večeri predstavili su se Nacionalni plesni ansambl Ugnele Litvanskog centra za djecu i mlade te ansambl nacionalnih instrumenata Jurginelis iz Vilniusa u Republici Litvi koji su se odazvali pozivu V.U. Kumpanjija i time omogućili održavanje međunarodne večeri folklora.

Na kraju programa svima prisutnima obratio se predsjednik V.U. Kumpanjija Stjepan Bačić koji se zahvalio gostima i iskazao nadu u nastavak dobre suradnje, nakon čega su im predstojnica Udruženja Fanita Šeman i vojvoda Nikola Žaknić uručili zahvalnice za sudjelovanje uz prigodne poklon pakete kao znak zahvalnosti.

Program su vodile Tončica Govorko i Maja Šeparović.