Početak rujna obilježilo je organiziranje i održavanje prvog okupljanja međunarodne udruge vlasnika Harley Davidson(u svijetu poznate kao HOG) na otoku Korčuli na kojem je prisustvovalo više od 120 članova iz regionalnih podružnica, Slovenije, Austrije i ostalih europskih zemalja.

U subotu, 3.rujna u sklopu istoga organiziran je defile diljem otoka prilikom kojeg su svi zainteresirani posjetitelji mogli razgledati motore, a vlasnici i sudionici ovog skupa upoznati se sa ljepotama kulturne baštine i turističkom ponudom Blata i otoka Korčule.

Tom prigodom sudionici ove manifestacije boravili su i u Blatu u prekrasnom ambijentu Gradskog parka i stoljetnog drvoreda lipa Zlinje gdje su se upoznali sa pričom o tradiciji autohtonog kolača Lumblije, tradicionalnoj slastici i prepoznatljivoj gastro deliciji Blata i otoka Korčule.

Specifičnost ove manifestacije jest da okuplja samo vlasnike Harley- Davidson motora te im organizacijom ovog događaja promoviramo ljepote i kulturno-povijesnu baštinu našeg otoka s posebnim naglaskom na aktivnosti i ljepote naše destinacije dostupne i u razdoblju predsezone i posezone, kao i tijekom cijele godine.

Cjelokupni dvodnevni program prvog Harley Davidson skupa na otoku Korčuli organiziran je od strane Dalmacija Chapter Croatia, koja je ujedno i dio internacionalne organizacije Harley Owners Group®, a uz zajedničku financijsku potporu turističkih zajednica otoka Korčule.

Fotogalerija 1: https://web.facebook.com/media/set/?vanity=visit.blato&set=a.494704282662867&_rdc=1&_rdr

Fotogalerija 2: https://web.facebook.com/media/set/?vanity=100082150032267&set=a.134515125963488&_rdc=1&_rdr

Službeni video manifestacije: https://www.youtube.com/watch?v=khJfgUmIhdc