Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma u Blatu/Dani Kopile 2022 program se nastavio, također u ponedjeljak, 26.rujna, interaktivnom radionicom „Upoznajmo povijest naše destinacije“ koja se održala s učenicima 2.a. razreda Osnovne škole Blato

Misao vodilja tematskih programa upravo je podsjetnik na važnost tradicije koju smo kroz ovu priču implementirali i spojili s pričom o baštinskom i kulturnom turizmu, te tako educirali velike i male sudionike o atrakcijama naše destinacije u kojoj svakodnevno odrastaju i žive.

Inače, sama manifestacija obilježavanja Svjetskog dana turizma podsjeća na bogatu povijest naše destinacije, a ujedno stavlja i naglasak na tradicionalne gastronomske slastice ovog podneblja, i upoznaje nas s novitetima u kulturno-turističkoj ponudi Blata i otoka Korčule, kroz četiri dana edukativnih, interaktivnih i gastro radionica te arheološko-pješačkih tematskih tura.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine putem prigodnih manifestacija u čitavom svijetu, a datum 27. rujna odabran je kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju - World Tourism Organization (UNWTO), odnosno danom kada je 1970. usvojen Statut organizacije. Vrijeme Svjetskog dana turizma posebno je prikladno po tome što dolazi na kraju visoke sezone na sjevernoj polutki i početka sezone na južnoj.

dan turizma inter radionica 27 9 2022 002dan turizma inter radionica 27 9 2022 003dan turizma inter radionica 27 9 2022 004