Radi velikog interesa i broja prijava na mjeru A4 programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u 2014. godini, koja se odnosi na izgradnju i opremanje bazena u domaćinstvima, Ministarstvo turizma objavilo je danas novi javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih potpora, uz povoljnije uvjete prijava za fizičke osobe, privatne iznajmljivače.

Prijaviti se može privatni iznajmljivač koji ima registrirani objekt do dana podnošenja prijave, a ne godinu dana, što je bio uvjet ranijeg javnog poziva. Uz navedeno, objekt mora imati kategoriju 3 i više zvjezdica te registrirane minimalno tri sobe, odnosno šest stalnih kreveta i podmirene sve obveze koje se odnose na boravišnu pristojbu i turističku članarinu. Izgradnja i opremanje se, kao i kod ranijeg javnog poziva, odnosi isključivo na nove bazene, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske i 20 m2 za bazene unutar čvrstih objekata.

„Privatni smještaj ima znatan udio u turizmu naše zemlje, pa ovakvim potporama nastojimo povećati kvalitetu ponude i usluge tog smještajnog segmenta, a samim time podići i konkurentnost cjelokupnog turističkog sektora. S obzirom na vrlo veliki interes za program i među iznajmljivačima koji su se tek počeli baviti turizmom, objavili smo novi javni poziv koji svima daje priliku da obogate ponudu i stvore dodatni motiv dolaska u destinaciju.“, komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Podnositelji koji su prijavili projekte na raniji javni poziv, ne moraju to činiti ponovno, jer će njihove prijava biti obrađene po zatvaranju ovog javnog poziva, koji je otvoren do 13. lipnja 2014. godine.

Više informacija o uvjetima javnog poziva nalazi se na mrežnim stranicama Ministarstva turizma, u rubrici Potpore i krediti.

Podsjećamo, Ministarstvo turizma objavilo je prije dva dana prvu odluku Mjere A4 programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, kojom je sufinancirana izgradnja 81 bazena u domaćinstvima.

www.mint.hr