Danas je u uredu načelnika općine Blato upličeno primanje za dugogodišnje goste u organizaciji Turističke zajednice općine Blato, obitelj Hartmann iz Njemačke (gospodin Petar i gospođa Karin)  koji već trideset godina biraju upravo Prižbu za svoju destinaciju ljetnog godišnjeg odmora.

Ova njemačka obitelj tako je stalni gost obitelji Nikole Šeparović Markote te su s vremenom postali i njihovi dobri prijatelji, s obzirom na dugogodišnju tradiciju dolaska u njihove apartmane.

Petar i Karin rado prepričavaju svoje posjete Prižbi, koja ih svaki put iznova oduševi  i koju opisuju kao oazu mira gdje u potpunosti odmore od svoje užurbane svakodnevnice  te se odmorni i zadovoljni  vraćaju  u svoj grad.

Prižbu su prvi put posjetili kada su njihova djeca bila jako malena, a sada s njima dolaze i njihovi unuci te na ovaj način obitelj Hartmann prenosi svoju ljubav prema Prižbi i na svoje najmlađe.

Osim same ljepote uvale Prižba i povezanosti koju su s vremenom izgradili, neizostavno je naravno i gostoprimstvo obitelji Šeparović.

Turistička zajednica općine Blato uvijek rado dočekuje i ugošćuje baš ovakve dugogodišnje goste kako bi im barem na simboličan način pokazala  zahvalnost za njihovu dugogodišnju vjernost općini Blato i promociji blatskog turizma.

Uz iskrene želje za ponovnim susretom dogodine ispratili smo naše drage goste i poželjeli im još mnogo predivnih ljeta na Prižbi.