U srijedu, 28.veljače, u Maloj dvorani Doma kulture u Blatu održana je besplatna edukacija za privatne iznajmljivače s ciljem unaprijeđena ponude obiteljskog smještaja i podizanja kvalitete iste.

Edukacija je bila jednodnevna te se sastojala od dva dijela – predavanje i praktični dio. Tako su se brojni iznajmljivači educirali u teoretskom dijelu o temama kao što su: uređenje interijera u obiteljskom smještaju – kako manjim investicijama poboljšati našu ponudu, sistemsko čišćenje objekta, doček i dobrodošlica naših gostiju – sitnice koje puno znače, komunikacija s gostom i lakši dolazak gostiju do objekta, dok je u praktičnom dijelu održan obilazak objekta u uvali Garma s ciljem primjene dobre prakse u uređenju interijera i sistematske pripreme objekta za dolazak gosta.

Na edukaciji je nazočilo 75 iznajmljivača iz Blata i otoka Korčule, a edukacija je bila organizirana u suradnji s turističkim zajednicama otoka Korčule, turističkim djelatnicima i predstavnikom sektora za management osoblja objekta jednog austrijskog hotela.

Ovom prilikom najavljujemo još jednu edukaciju za iznajmljivače koja će se u Blatu održati 12.ožujka/ ponedjeljak s početkom u 18:00 sati u Vijećnici općine Blato, a prijaviti se možete u Turističkom uredu u Blatu.

Foto: Ivo Cetinić