U četvrtak, 7.rujna 2023.godine, u Uredu načelnika Općine Blato održano je još jedno ovogodišnje primanje za dugogodišnje goste i njihove domaćine koje su ugostili načelnik Općine Blato Ante Šeparović i direktorica Turističke zajednice općine Blato Maja Šeparović.

Primanja za dugogodišnje goste upriličili smo tako za goste u obiteljskom smještaju Darinke Šeparović u uvali Prižba, i to Henrijetu i Aleksandra Čalasana iz Slovenije koji u našu destinaciju dolaze već 20 godina.

Naš otok otkrili su na preporuku svojih rođaka, koji su tada boravili u Račišću, ali kada su nakon toga oni sami otkrili Prižbu i sve blagodati koje im njihov smještajni objekt i destinacija pruža, uz neizostavnu ljubaznost njihovih domaćina, odlučili su da više nikada ne žele tražiti neku drugu destinaciju za svoj godišnji odmor.

Rado ističu iznimnu gostoljubivost i srdačnost cjelokupnog lokalnog stanovništva u našoj destinaciji, kao i na cijelom otoku, uz koji ih, tijekom svih ovih godina, kako kažu, vežu samo najljepše i prekrasne uspomene.

Naši dragi gosti borave u destinaciji tijekom rujna, i to najmanje dva tjedna, a kako su i sami naglasili, svake godine produže vrijeme svog boravka za barem jedan dan s obzirom, kako sami kažu, vrijeme na ovom prekrasnom otoku jednostavno tako brzo proleti.

Napominju i da su ranije bili aktivni posjetitelji kulturnih događanja, s obzirom da su za vrijeme prvih godina posjeta našoj destinaciji dolazili u periodu glavne sezone, odnosno tijekom mjeseca srpnja, no sada je njihov odabir termina upravo mjesec rujan kada prvenstveno dolaze zbog blagodati odmora u kojem mogu potpuno i opušteno uživati u smiraju ljeta.

Njihova povezanost sa našom destinacijom, kulturom, baštinom, načinom života, ali posebice sa njihovim dragim domaćinima neprestano raste i povećava se iz godine u godinu te im Prižba, Blato i naš prekrasni otok polako postaju drugi dom, a oni ostaju vjerni i odani ambasadori naše destinacije u svom rodnom gradu, regiji i državi čijih je dvadeset godina nezaboravnih i autentičnih uspomena zasigurno najbolji poticaj svim njihovim prijateljima i članovima obitelji koji još nisu posjetili Prižbu i našu destinaciju da isto ubrzo i naprave.

Turistička zajednica općine Blato u svom radu posebnu pažnju pridaje dugogodišnjim gostima koji su ujedno pravi ambasadori hrvatskog turizma i promotori naše destinacije pa su ovom prilikom naši dragi gosti i njihovi domaćini primili simbolične poklone i zahvalnice za dugogodišnju vjernost našoj destinaciji.

Čestitamo našim dragim domaćinima i gostima te im želimo im još puno lijepih i nezaboravnih trenutaka na našem otoku!

primanje dugogodisnji gosti 9 2023 2