Turističke zajednice otoka Korčule temeljem Sporazuma o projektnom udruživanju provode projekt „Camino Korčula“ koji je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice te organiziraju tematsko događanje „Camino Korčula vikend“ koje će se održati od 15. do 17.ožujka 2024.godine: https://caminocroatia.com/hr/camino-korcula/

Od samog početka Camino Korčula ruta privlači velik interes hodočasnika, kako za organizirana tako i za individualna pješačenja. Nakon svojevrsnog otvaranja Camino Korčula rute u prosincu 2023.godine, ovom prilikom Camino ruta počinje u Veloj Luci, prolazi kroz Blato, Prigradicu, Račišće i završava u Korčuli. Svim polaznicima i sudionicima želimo - Buen Camino!

Otkrijte rutu Camino Korčula slijedeći antičke putove i hodočasničke staze otoka Korčule!
Put sv. Jakova ili Camino de Santiago, mreža je hodočasničkih putova koji završava u španjolskom svetištu Santiagu de Composteli. Otok Korčula dio je kulturnih ruta Sv. Martina iz Toursa i kulturne rute Maslinovog drveta, a sada se pridružio i trećoj Europskoj kulturnoj ruti Vijeća Europe sa svojom kružnom pješačkom rutom duljom od 160 km pod nazivom Camino Korčula!

Foto: Andro Tasovac